Poorthouses

Poorthouses, een appartementencomplex bestaand uit acht woningen gebouwd op drie kavels. Daar ligt ook de oorsprong om het complex te ontwerpen als drie verschillende panden. Poorthouses sluit op die manier goed aan bij het stedenbouwkundigplan. De panden hebben een stoere en industriële uitstraling met verschillende metselwerkverbanden en terugliggend metselwerk om de ritmiek in de baksteen gevels te benadrukken.
De entree van het gebouw ligt iets terug zodat er een beschutte plek als entree ontstaat. Het gevelmateriaal in deze uitsparing is bamboe net als bij de loggia’s en het overdekt parkeren aan de achterzijde.
De zijgevel wordt doorgezet zodat de parkeerplaatsen aan het zicht onttrokken worden en het bouwvolume wordt doorgezet. Door een poort in de schijngevel wordt de entree van de bergingen bereikt. De bergingen worden via een mooie glazen pui verbonden met de hoofdentree. Zo ontstaat er zowel fysiek als visueel een verbinding die van daglicht voorzien en levendig is.

Poorthouses heeft een EPC van nul (0,0). Door onder andere de keuze voor balansventilatie, vloerverwarming en zonnepanelen op het dak. Ook zijn de raampartijen aan de zuidgevel voorzien van screens zodat de woningen ook in de zomer aangenaam van temperatuur blijven.

De woningen variëren in grootte van een studio 40 m² tot ruime 4-kamerwoning van 100 m². De woningen hebben ieder eigen architectonische kwaliteiten zoals een hoog plafond van bijna vier meter, een vide of grote schuifdeuren naar de buitenruimte. Ook beschikken ze over een buitenruimte op het zuiden of westen en hebben ze grote raampartijen uitkijken over de singel. Alle woningen beschikken over minimaal één eigen parkeerplaats en krijgen een luxe badkamer en keuken.