Gebouw 8

Dit monumentale pand wordt getransformeerd naar appartementen en en commerciële ruimte. Het pand gelegen op de Mauritskazerne Noord te Ede werd door het leger gebruikt als kantine.
De commerciële ruimte ligt op de begane grond en dient als kantoor. De grote open ruimte waarin de monumentale vensterstrook goed tot zijn recht komt en ook de kolommenstructuur benadrukt wordt. Aan de voorzijde van het gebouw wordt de originele entree hersteld. Om omringende kleinere ruimtes worden gebruikt als keuken, vergaderzaal en studio.
De appartementen variëren van studio’s tot een riant penthouse op bovenste verdieping.
Het ontwerp is ingetogen en de gekozen ingrepen zijn uitgevoerd met respect voor het bestaande gebouw. De aanpassingen zijn van hoogwaardige materialen zoals de stalen kozijnen en daarbij is er voor gekozen de aanpassingen zichtbaar te maken door het uit te voeren in zwart staal en zink. Verder blijven zo veel mogelijk van de oude details behouden en ook de tegelvloer op de verdieping wordt in de gang gehandhaafd.