Gebouw 8

Dit monumentale pand is getransformeerd naar appartementen en commerciële ruimte. Het pand gelegen op de Mauritskazerne Noord te Ede werd door het leger gebruikt als kantine.
Aan de voorzijde van het gebouw wordt de originele entree in ere hersteld. Zo veel mogelijk van de oude details zijn behouden en materialen hergebruikt, zoals de tegelvloer op de verdieping. De ingrepen zijn zichtbaar gemaakt door deze uit te voeren in contrasterend zwart. Er is gekozen voor hoogwaardige materialen zoals staal en zink voor de kozijnen en dakkapellen.

De commerciële ruimte ligt op de begane grond en dient als kantoor. Door de ruimte open te houden komt vensterstrook goed tot zijn recht en wordt de kolommenstructuur benadrukt. De omringende kleinere ruimtes worden gebruikt als keuken, vergaderzaal en studio.

Transformatie; appartementen, studio’s en penthouse in monumentaal pand

De appartementen variëren van studio’s tot een riant penthouse op bovenste verdieping. Door de hoge plafonds, grote raampartijen en het open karakter van de plattegronden komt er veel daglicht binnen. Ook zijn er extra daklichten toegevoegd.
Aan de achterzijde zijn loggia’s gemaakt zodat de meeste appartementen over een eigen buitenruimte beschikken.


© Roos Aldershoff Fotografie


© BB Visuals