Appartementen Duinpoort IV

Duinpoort IV maakt onderdeel uit van een serie stadspaleizen die de entree vormen van Almere Poort. De architectuur reageert en sluit aan op het nabijgelegen Plan Duin en het Almere Strand terwijl het de typologie van een stadspaleis respecteert. De stenen basis zorgt dat het gebouw landt op de locatie en door de grillige structuur van de stenen vindt het aansluiting bij de tuinen en de natuur. De houten kroon en gestucte gevels refereren aan de strandsfeer. De entreehal is oranje gekleurd en verwijst naar de zon die in de zee zakt. De detaillering is in lijn met de architectuur ontworpen. Strakke lijnen die op elkaar aansluiten, en een speciaal ontworpen detail voor de balustrade zorgen voor een esthetisch slanke dakrand. De kozijnen met een extra slank profiel maken het gebouw af en geven het de luxe moderne uitstraling.

De begane grond heeft een plafondhoogte van ruim 3,5 meter voor extra daglichttoetreding. Ook het penthouse heeft een hogere plafondhoogte en daarnaast 5 puien met openslaande deuren om de scheiding tussen binnen en buiten te doen vervagen. Om de luxe van het complex door te voeren zijn de woningen voorzien van grote buitenruimten, vloerverwarming, een wtw-installatie, luxe sanitair en een Bulthaup keuken.

Duinpoort IV dient zijn bewoners en de omgeving. Door zorgvuldig gekozen eenvoud in het ontwerp en hoogwaardige materialen gaat het gebouw goed op in de omgeving. De bewoners zijn betrokken bij het ontwerp van de woning om hun woongeluk en hechting met de woning te vergroten. Door hen zelf mee te laten denken voelt de woning meer eigen. Het ontwerp werd bij verkoop aangeboden met een optionele tweede indeling en daarbij kregen de bewoners ook de mogelijkheid om met de architect om tafel te gaan en de plattegrond verder te aan te passen naar hun wensen.